Основачот Халит Ерјигит е роден во Чорум во 1968 година и неговата кариера започнува на 12 години. Со блескава интелигенција, напори и достигнувања во краток временски период, Erjigit медицинските помагала се создадени како една од водечките компании во Турција.

Тој му придава големо значење на истражувањето во неговиот сектор како личност која работи на полето на медицинските помагала. TUBITAK и KOSGEB поддржаа многу проекти и ги комерцијализираа сите овие проекти. Тој има преземено преку 50 технички курсеви за неговиот сектор. Десетици луѓе се обучени за овие професии. Компанијата ги сподели своите недостатоци во областа на медицинските уреди со државните институции и организации, универзитетите со невладини организации и со нив спроведе заеднички проекти.

Работно искуство:

1991 Ејигит Индустриски машини и медицински производи ја основаа својата компанија. Започнато е производство на централно стерилизирани производи.

1993-1995 - Проектните делови на TUBITAK SAGE го реализираат своето производство.

1995 - TUBITAK доби сертификат за успешно производство.

1995-1998 - Производство на болничка опрема за медицинскиот сектор.

1998 - 100% домашно производство на гинеколошки маси и алтернатива за увезените производи. Со TSE сертификатот во Турција има произведено и продадено над 2200.

2000- Изработена маса. ТСЕ документи се добија - започна изработка на автоклави (стерилизатори на пареа).
17.10.2002 година - Добиени се првите сертификати за ISO 9001 и CE за стерилизирани уреди во Турција, валидни до 2007 година (Документацијата е направена од германската компанија Eurocat.)

Автоклав за штедење и заштеда на вода за 2005 година "стерилизатор на пареа користи високо-брзински уреди" Проектот TUBITAK R & D беше завршен успешно.

2005 - Ерјигит од друштво со ограничена одговорност стана акционерско друштво Ерјигит со 3 милиони турски лири. Во истата година беше избран за претседател на Одборот на директори.

2007 - документот TUV беше вратен од Германија и Австралија.

2009 - Проектот за истражување и развој на TUBITAK наречен "Систем за снимање и анализа на податоци со голема моќност" беше успешно завршен.

 

2010 - Проектот за истражување и развој TUBITAK под наслов "Развивање на стерилизатор на плазма водороден пероксид" е успешно завршен.

 

2011 - "Изградба на медицински стерилизатор за медицински отпад за индустријата и болницата" беше успешно завршен - истражувачки и развојен проект "ТУБИТАК".

2011- Успешно завршување на проектот ТУБИТАК за истражување и развој под наслов "Развој на медицински помагала за перење на медицински материјали".

2014 - партнери со Универзитетот Hitit "Проектирање, изработка, механички анализа на различни дизајни на стоматолошки и ортопедски импланти, тестирање и завршни процеси и презентации на пазарот" почнаа патентиран дизајн за производство на импланти.

2015 година - "Градење на електрична енергија со концентрирани мотори за соларна енергија со топол воздух (Стирлинг)" е завршен проектот на TUBITAK за истражување и развој.

2015 - Проект за истражување и развој "ТУБИТАК", насловен "Проект на високо ниво на звучно контролиран работен плафон со LED осветлување".

2015 - "Високиот проект за операции на мозоци и операции на општа хирургија" продолжува - Проектот за истражување и развој ТУБИТАК.

 

Член на организациите на граѓанското општество:

- Здружение на независни индустријалци и бизнисмени - член на MUSIAD

- АСО (Индустриска комора на Анкара) - Член

- друг медицински кластер - потпретседател

- ОСБУК - регионална организација на организирана индустриска зона - претставник

-Мегународна асоцијација УМУД против супстанции - претседателска асоцијација

-АБЕСКА ЗДРУЖЕНИЕ ЗА ЗДРАВСТВО И ОБРАЗОВАНИЕ.

 

 

Сметки за социјалните мрежи на одборот на директори